Vergeet empowerment, bevorder engagement

Regelmatig hoor ik mensen praten over het 'empoweren van hun medewerkers'.  Hoewel het voor een aantal organisaties zeker een stap in de goede richting zou zijn wanneer zij hun medewerkers zouden empoweren - meer zeggenschap, verantwoordelijkheid e.d. -, impliceert het woord empoweren in het engels een vorm van 'toestaan'.  Toestaan is relatief passief.  Ik sta jou toe om meer verantwoordelijkheid te dragen.  Daarmee is niet gezegd dat de onderhavige medewerker dit ook gelijk zal doen.  Zelfsturing en andere vormen van autonomie werken om dezelfde reden vaak niet.  Je kunt niet iemand zeggen dat hij of zij vanaf morgen meer zelf moet gaan sturen en verwachten dat dit vanzelf gebeurt.  Helemaal niet wanneer dergeljke zelfsturing ook nog eens wordt gekaderd door allemaal regels en voorwaarden.  'Doe eens gezellig' zeiden ze vroeger wel eens.  Dat gaat niet op commando.

Motiveren gaat iets verder en is al proaktiever. Motiveren is echter meer van toepassing op het vergroten van de productiviteit van processen die relatief goed bekend zijn.  

Wanneer het doel is om de creativiteit te bevorderen, om slim te anticiperen op voorziene ontwikkelingen, om slimme oplossingen te bedenken voor bestaande problemen, om betere samenwerking te bevorderen, etc, dan kunnen we empoweren beter vervangen door engagen.  Engagement - betrokkenheid - is namelijk een intrinsieke motivator.  Wanneer mensen intrinsiek gemotiveerd zijn, handelen zij niet vanwege een externe beloning, maar vanwege de intrinsieke waarde van het moment of de activiteit zelf.

Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn voor een bepaalde handeling vertonen volgens wetenschappelijke onderzoeken:

  • Een hoger concentratieniveau;
  • Meer creativiteit, als gevolg van een verhoogd concentratieniveau, hogere bereidheid tot het nemen van risico's, het speelser zijn en het flexibeler verkennen van cognitieve paden;
  • Een sterker ontwikkeld gevoel van zelfcompetentie en trots;
  • Meer plezier tijdens het uitvoeren van hun taak.

Vergeet empowerment, bevorder engagement!  En laten we dat dan maar gewoon betrokkenheid noemen.